Wie is de Klimcoach?

Hoi! Ik ben Gidion. Misschien ken je mij als barman bij Sterk, of als voormalig wedstrijdklimmer die nog af en toe een lokaal wedstrijdje mee pakt. Klimmen is mijn passie, al best een tijdje. Op mijn 9e ben ik begonnen in Klimcentrum Nijmegen (nu Klimhal Stadsmuur). Ondanks de hoogtevrees was ik helemaal hooked en zat ik een jaar later in het wedstrijdteam ED+. Al snel keek ik na elke wedstrijd weer uit naar de volgende en kwamen de resultaten binnen. 

 

Hoogtepunten (wedstrijden)

NJK boulder: 2013 (3e); 2017 (2e); 2018 (2e)

NJK Lead: 2016 (3e)

NSK boulder: 2019 (3e) 

 

In 2017 wilde ik het anders doen, ik merkte dat ik boulderen veel leuker was gaan vinden en wilde mij graag meer focussen op deze tak van de sport. Dat jaar begon ik mijzelf te coachen, trainingsboeken te lezen (O.a. ‘The Rock Climber’s Exercise Guide’ en ‘Gimme Kraft’) en was het tijd om hard te trainen. Deze passie voor trainen heb ik niet losgelaten, maar mijn focus ligt tegenwoordig meer op buiten boulderen. De klimtripjes zijn steeds serieuzer geworden, met hoogtepunt mijn eerste 8a’s in Albarracín (Spanje). 

 

Hoogtepunten (buiten)

Fontainebleau: Eclipse (7c), Bérézina-Carnage (Assis) 8a

Albarracín: Orion (8a), Zombie Nation (8a) en Helicopters on Beaches (stand) (8a)

 

De trainingen die ik in mijn vroege klimjaren heb ontvangen hebben mij absoluut gevormd tot een betere klimmer. Steeds meer mensen beginnen op een latere leeftijd met klimmen, zonder enige vorm van ondersteuning of training. Het ondersteunen van klimmers bij het zetten van de volgende stap is de reden dat ik de Klimcoach ben begonnen. 

 

Tot in de hal!

IMG_20191124_140615_801